Sa mund të rezistojë një mashkull pa kryer marrëdhënie seksuale?

Sa mund të rezistojë një mashkull pa kryer marrëdhënie seksuale? Historikisht, çështja e mungesës, qoftë nga zakonet dhe konvencionet e vendosura shoqërore, ose nga stereotipet dhe stereotipet e zakonshme që vështirë të ç’rrënjosen, gjithmonë është dukur diçka femërore, më shumë sesa mashkullore: ideja e mashkullit alfa, i cili nuk mund të qëndrojë gjatë pa kryer marrëdhënie, duket të jetë një ide e pëgjithshme e perceptimit popullor seksual. Megjithatë, në fushën shkencore, çështja ndryshon në mënyrë të konsiderueshme. Për seksologjinë, nuk ka rregulla fikse dhe të pandryshueshme dhe sa i përket rezistencës që njeriu bën pa marrëdhënie seksuale, përgjigja më e dukshme dhe e banale, është se varet nga psikologjia e individit për rolin që luan seksi në mirëqenien individuale të secilit prej nesh.

Nëse seksi është një ide fikse, një mendim i vazhdueshëm, është e qartë se ndërprerja e tij për një kohë të gjatë, mund të rezultojë në forma të mosbalancimit emocional, deri në arritjen e një gjendje nervoziteti. Duhet gjithashtu të thuhet se funksioni seksual, gjithmonë sipas ekspertëve, nuk ka domosdoshmërisht nevojë për një person tjetër që të jetë në gjendje të arrijë stadin e eksitimit, madje edhe të orgazmës. Kështu që një mashkull mund të qëndrojë pa pasur marrëdhënie seksuale për një kohë të gjatë, duke u treguar një person i balancuar dhe i qëndrueshëm.

Nëse, nga pikëpamja psikologjike, pyetja është disi komplekse dhe nuk mund të zgjidhet në një përgjigje unike, nga perspektiva fizike, diskutimi çalon: Si mund të rezistojë një burrë pa ejakulim? Kjo pyetje nuk ka për qëllim, marrëdhënien seksuale në vetvete, por rëndësinë e shëndetit të mashkullit, veçanërisht të organit të prostatës që rregullon funksionin erektil.

Të gjitha studimet shkencore të kryera në vitet e fundit bien dakord mbi rëndësinë e ejakulimit të shpeshtë, të paktën 3-4 herë në javë, për të siguruar shëndetin e mirë të organeve dhe për të larguar spektrin e sëmundjeve edhe në format më të rënda si p.sh tumorin. Brenda disa dekadave ka ndryshuar rrënjësisht  edhe perceptimi i funksionit të masturbimit, nga negativ në atë tërësisht pozitiv, duke filluar nga fusha e mjekësisë deri në shpërndarjen e gjërë në popullsi.

Shumë larg nga rekomandimet e vjetra të gjyshërve dhe etërve tanë mbi masturbimin mashkullor, tashmë mund të themi se funksioni seksual, sidoqoftë i ndjerë, vetëm apo me një partner, ka efekte tejet të mira dhe aspak negative, si nga ana fizike po ashtu dhe nga ajo psikologjike.

loading...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *