Se shpejti njerzimi do shkojn ne mars

Elon Musk thotë se synon të dergoje njerez në Mars në vitin 2024.
Sipërmarrësi i makinave i tha një auditori në Adelaide, Australi, se ai do të fillojë ndërtimin e anijeve të nevojshme për të mbështetur misionin vitin e ardhshëm.
Ai thotë se është duke u përqëndruar në kompaninë e tij SpaceX për të punuar vetëm në një lloj makine që mund të bëjë të gjithë punën aktuale të firmës dhe udhëtimin ndërplanetar.
Musk në vitin 2013 ka bërë të ditur se synon të ndërtojë të ashtequajturen Mars Colonial Transporter, i cili do të kishte mundësi të transportojë madje 100 njerëz në Mars, me qëllimin përfundimtar krijimin e kolonisë së madhe marsiane

loading...