Kuriozitet

Pasojat që lënë video-lojrat e dhunshme

Është thënë gjithmonë se video-lojrat e dhunshme rrisin agresivitetin dhe sjelljen antisociale te lojtarët. Por, sipas një studimi të fundit, është edhe më keq sesa kaq.

“British Psychological Society” thotë se video-lojra të tipit “Call of Duty” ndikojnë në aftësinë e trurit për të përpunuar emocione bazike njerëzore.

Sipas studimit, ata që luajnë lojra të dhunshme janë pa emocione në situata jo të zakonshme dhe nuk kanë dhembshuri për të tjerët.

Artikuj te Ngjashem

loading...